streamup
Ιντερνετικό ραδιόφωνο από €2,95

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

ΗΠΑ: Επιτυχημένη ραδιοφωνική δοκιμή ψηφιακού σήματος στα μεσαία

Περισσότερες λεπτομέρειες προέκυψαν σχετικά με τις εξολοκλήρου ψηφιακές δοκιμές πεδίου στο ραδιοφωνικό σταθμό WBCN του CBS Radio που εκπέμπει στα AM από την Charlotte, NC. Ο Ανώτερος Διευθυντής προηγμένης τεχνολογίας της NAB είπε "σταθερή" εξολοκλήρου ψηφιακή εμβέλεια έφτασε κατά μέσο όρο, σε ακτίνα περίπου 40 μιλίων την ημέρα και 11 μιλίων κατά τη διάρκεια της νύχτας.

"Δεν έχει σημασία ποια ψηφιακή ηχογράφηση έχεις. Όλες ακούγονται ακριβώς το ίδιο. Είναι σαφές για μένα μετά από αυτή τη δοκιμή ότι δεν έχει σημασία πού θα γίνει η ηχογράφηση. Είναι σήμα χωρίς καθόλου θόρυβο», είπε κατά τη διάρκεια συζήτησης στο NAB Show, τονίζοντας ότι τα αποτελέσματα πρέπει να θεωρηθούν προκαταρκτικά.

O Ajit Pai, Επίτροπος  της αμερικανικής Αρχής Τηλεπικοινωνιών είπε σε μια άλλη συζήτηση ότι ήταν σε θέση να ακούσει μια ηχογράφηση δοκιμών και ότι ο εξολοκλήρου ψηφιακός ήχος AM "ήταν απίστευτος."

Για τη λειτουργία ημέρας, το all-ψηφιακό σήμα ήταν σταθερή πέρα από το περίγραμμα των 1 mV/m, καθώς και για τη διάρκεια της νύχτας μετά το περίγραμμα των 5 mV/m.

Παραδόξως, η νυχτερινή απόδοση φάνηκε να επηρεάζεται από την παρουσία των παρεμβολών από γειτονικό κανάλι, το οποίο δεν ήταν αναμενόμενο για ένα σταθμό ενισχυμένης ζώνης ΑΜ. Ο Layer είπε ότι η ομάδα πιστεύει ότι ένας κοντινός σταθμός μπορεί να μην διαθέτει πλήρως αυτόματο χαμήλωμα ισχύος για τη νυχτερινή λειτουργία.

Σταθεή ψηφιακή λήψη επιτεύχθηκε για ημερήσια και νυχτερινή λειτουργία εντός περίπου 13 και 7 μιλίων, αντιστοίχως, από τη θέση της κεραίας εκπομπής.

Ο WBCN είναι ένας μη-κατευθυντικός σταθμός ενισχυμένης μπάντας με ισχύ 10 kW την ημέρα / 1 kW τη νύχτα. Ο Κύριος πομπός του είναι ένας Harris DX-10 που τροφοδοτείται από έναν διεγέρτη Harris Dexstar. Όπως ειπώθηκε,  προσωπικό από τις NAB, iBiquity Digital, Harris, Kintronic Labs και Meintel, Sgrignoli & Wallace συμμετείχαν στις δοκιμές. Πραγματοποίησαν επτά δρομολόγια κατά τη διάρκεια της ημέρας και οκτώ το βράδυ, σε ένα Ford Focus, εξοπλισμένο με δέκτη Sync HD Radio. Οδήγησαν κατά μήκος κάθε διαδρομής για να σημειώσουν πού χάνεται το ψηφιακό σήμα.
«Ο Διευθυντής πεδίου και εφαρμογών ψηφιακών δοκιμών της IBiquity, Russ Mundschenk είχε νοικιάσει ένα Ford Edge και ακολούθησε πίσω από το Focus ", έτσι ξέραμε ότι το ραδιόφωνο δεν επηρεάστηκε κατά τη συλλογή των δεδομένων.»
Οι δοκιμαστές χρησιμοποίησαν έναν  δέκτη nsignia Narrator HD Radio για να συγκεντρώσουν μετρήσεις ισχύος σήματος σε 15 εσωτερικούς χώρους κατασκευασμένους από χάλυβα, ξύλο και τοιχοποιία.
Η ομάδα έργου πραγματοποιεί ανάλυση των μετρήσεων πεδίου και των ηχογραφήσεων που λήφθηκαν κατά τη διάρκεια των δοκιμών, και είπε ότι αναμένεται να καταστήσουν τις πληροφορίες διαθέσιμες για τη βιομηχανία, όταν ολοκληρωθεί η ανάλυση.
Πηγή: Radio World

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου