streamup
Ιντερνετικό ραδιόφωνο από €2,95

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Βρετανία: παράταση ζωής για τα μεσαία μέχρι το 2020

Η βρετανική αρχή τελεπικοινωνιών Ofcom καλεί σε υποβολή αιτήσεων για άδειες κοινοτικού ραδιοφώνου που θα λειτουργεί στα μεσαία κύματα, δίνοντας στην μπάντα ζωή για τουλάχιστον άλλα 7 χρόνια.  Οι υποψήφιοι θα είναι σε θέση να καταθέσουν αιτήσεις εντός του τρέχοντος έτους, για τις οποίες, εάν ακολουθηθεί η συνήθης διαδικασία της Ofcom, οι άδειες θα δοθούν στις αρχές του 2014 και οι σταθμοί θα έχουν περιθώριο δύο ετών για να αρχίσει η εκπομπή με μια άδεια πέντε ετών.
Αυτό σημαίνει ότι η Ofcom υποστηρίζει τη χρήση των μεσαίων μέχρι και το 2020 - επιβεβαιώνοντας ότι οποιαδήποτε ημερομηνία πλήρους κατάργησης των αναλογικών εκπομπών στο ραδιόφωνο είναι πολύ μακριά.
Οι διαδικασίες αδειοδότησης συνήθως γίνονται ανά περιοχή, αλλά για τα AM η Ofcom έχει ορίσει μια διαδικασία υποβολής αιτήσεων για άδειες κοινοτικού ραδιοφώνου σε μια ακτίνα με μέχρι και 10 χιλιόμετρα (αντί των μέχρι πρότινος 5 χιλιομέτρων) για τοποθεσίες σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2013.
Υπάρχουν πάνω από 200 ραδιοφωνικοί σταθμοί κοινότητας στον αέρα σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο σήμερα, με λιγότερο από 10 από αυτούς στα AM - τέσσερις εκ των οποίων βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Λονδίνου.

Πηγή: Radio Today
Εικόνα: Radio Tircoed studios (Hywel Williams) / CC BY-SA 2.0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου