streamup
Ιντερνετικό ραδιόφωνο από €2,95

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΕΕΤΤ έκλεισε (για λίγο) ραδιοφωνικούς σταθμούς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Δυο ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Αττική και έναν ραδιοφωνικό σταθμό στην Θεσσαλονίκη έκλεισε τις τελευταίες μέρες με παρέμβασή της η Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών (ΕΕΤΤ). Σύμφωνα με πληροφορίες στην Αθήνα διακόπηκε (προσωρινά) η λειτουργία του Κρήτη FM 87.5 και του 99.8, ενώ στη Θεσσαλονίκη ο ραδιοσταθμός που (πιθανώς παραπλανητικά) αυτοαποκαλούνταν «88μισό» και εξέπεμπε στους 88.7. Οι περισσότεροι ραδιοσταθμοί επανήλθαν σε λειτουργία.

 Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δελτίο τύπου «στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, η ΕΛΑΣ με τη συνδρομή τεχνικών πραγματογνωμόνων της ΕΕΤΤ και παρουσία δικαστικού λειτουργού, διέκοψε τη λειτουργία και κατέσχεσε τον εξοπλισμό εκπομπής σε δύο ραδιοφωνικούς σταθμούς, χωρίς διακριτικό τίτλο, οι οποίοι εξέπεμπαν στις συχνότητες 87,5MHz και 99,8MHz από το κέντρο εκπομπής του Υμηττού, προκαλώντας παρεμβολές σε νόμιμους ραδιοφωνικούς σταθμούς». Η επιχείρηση έγινε την Παρασκευή 6 Ιουλίου, ενώ όπως δημοσιεύτηκε σε διαδικτυακά φόρα, οι σφραγισμένοι σταθμοί συνέχισαν την εκπομπή τους κανονικά από τις ίδιες συχνότητες το ίδιο κι όλας βράδυ. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης και για λίγες ώρες σίγησαν (πιθανώς προληπτικά) και άλλοι ραδιοφωνικοί σταθμοί που δεν περιλαμβάνονται στη λίστα των νομίμως λειτουργούντων.
«Επίσης, το Περιφερειακό Γραφείο της ΕΕΤΤ στη Θεσσαλονίκη συμμετείχε σε αντίστοιχη επιχείρηση που αφορούσε ραδιοφωνικό σταθμό ο οποίος εξέπεμπε χωρίς διακριτικό τίτλο στη συχνότητα 88,7MHz από το κέντρο εκπομπής του Χορτιάτη. Ο συγκεκριμένος σταθμός, που σύμφωνα με το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) λειτουργούσε παράνομα, προκαλούσε παρεμβολές σε νόμιμο τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, ενώ σχετικές καταγγελίες υπήρχαν και από ραδιοφωνικούς σταθμούς γειτονικών νομών.» Αυτό που δεν αναφέρει το δελτίο τύπου είναι ότι ο εν λόγω ραδιοσταθμός διέθετε RDS, στο οποίο χρησιμοποιούσε το όνομα του "88μισό". Ο σταθμός αυτός όμως έχει τεθεί εδώ και δυο χρόνια εκτός λειτουργίας, κάτι που έχει οδηγήσει στην υπόθεση ότι η χρήση του ονόματος έγινε παραπλανητικά. Καταγγελία για το συγκεκριμένο θέμα υπήρξε επίσης από το Ράδιο Σοχός 88.7, ο οποίος εκπέμπει στην ίδια συχνότητα για διαφορετική περιοχή του νομού Θεσσαλονίκης.
«Παράλληλα, η ΕΕΤΤ ολοκλήρωσε την καταγραφή των εγκαταστάσεων και των κεραιοσυστημάτων, που χρησιμοποιούνται για αναλογική εκπομπή από τους νόμιμους τηλεοπτικούς σταθμούς, στον Υμηττό. Η καταγραφή πραγματοποιήθηκε ενόψει της μετάβασης του συγκεκριμένου κέντρου στην ψηφιακή τηλεοπτική εκπομπή, στις 20 Ιουλίου 2012.»
Πέμ, 12/07/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου