streamup
Ιντερνετικό ραδιόφωνο από €2,95

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Τελείωσε το ρευστό και στην ΙΜΑΚΟ (Sfera, Nitro, Derti). Απεργούν οι τεχνικο

Σε διήμερη απεργία προχωρούν οι τεχνικοί (ηχολήπτες κλπ) στα τρία ραδιόφωνα του Ομίλου ΙΜΑΚΟ του Πέτρου Κωστόπουλου, που παραμένουν απλήρωτοι για δυο μήνες. Η απόφαση ελήφθη στη συνεδρίαση της Τρίτης 22 Νοέμβρη, από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ). Πρόκειται για μια 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση, που θα ξεκινήσει τα ξημερώματα της Πέμπτης 24 Νοεμβρίου 2011 και θα λήξει τα ξημερώματα του Σαββάτου 26 Νοεμβρίου 2011. Κατά τις ώρες της απεργίας, εφόσον βέβαια τηρηθεί, οι ραδιοφωνικοί σταθμοι Derti, Sfera και Nitro θα πρέπει να μην μεταδίδουν ζωντανό πρόγραμμα.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η εταιρία του Πέτρου Κωστόπουλου (συμπεριλαμβανομένων 3 ραδιοφωνικών σταθμών και αρκετών περιοδικών) αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Πρόσφατη προσπάθεια ανεύρεσης χρηματοδότησης στις αρχές Νοέμβρη έπεσε στο κενό. Έτσι, η ΙΜΑΚΟ με ανακοίνωση στους υπαλλήλους της γνωστοποίησε ότι αδυνατεί να καταβάλει μισθούς από το Σεπτέμβριο και μετά δηλώνοντας ότι «όποιος θέλει συνεχίζει απλήρωτος, αλλιώς φεύγει».
Όπως επισημαίνει η ΕΤΕΡ η διοίκηση των σταθμών οφείλει να καταβάλει τα χρωστούμενα δεδουλευμένα στους τεχνικούς για τους μήνες Σεπτέμβριο 2011 και Οκτώβριο 2011. καθώς και τις συνδρομές μελών στην ΕΤΕΡ όπως ορίζει η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Πηγή radiofono.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου