streamup
Ιντερνετικό ραδιόφωνο από €2,95

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Χωρίς live πρόγραμμα για 24 ώρες ο ΣΚΑΙ


Χωρίς live πρόγραμμα για 24 ώρες ο ΣΚΑΙ Μετά την χθεσινή στάση εργασίας οι συνδικαλιστικές ενώσεις δημοσιογράφων και τεχνικών ανακοίνωσαν 24ωρη απεργία στον ΣΚΑΙ. Η απεργία ξεκίνησε σήμερα στις 12 το μεσημέρι και θα διαρκέσει μέχρι αύριο την ίδια ώρα.
Aκολουθεί η ανακοίνωση των σωματείων
Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΕΡ και της ΕΤΙΤΑ διαμαρτύρονται για την εκβιαστική πρόθεση της εργοδοσίας του Ομίλου «ΣΚΑΪ» να υπογραφούν άμεσα ατομικές συμβάσεις εργασίας, που μειώνουν περαιτέρω τις αποδοχές και καταστρατηγούν τα συλλογικά και εργασιακά δικαιώματα των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων και των τεχνικών ραδιοφώνου και της τηλεόρασης, οι οποίοι εργάζονται στο ραδιοφωνικό και στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ», καθώς και στην ηλεκτρονική σελίδα «SKAI.GR».

 Οι διοικήσεις των Ενώσεων κηρύσσουν, κατ' εξουσιοδότηση και κατ' εντολή των Γενικών Συνελεύσεων τους, 24ωρη απεργία για σήμερα Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011 από τις 12 το μεσημέρι έως τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής, 16 Δεκεμβρίου 2011.
Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που οι εργοδότες του «ΣΚΑΙ», όπως και όλοι οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, βρίσκονται σε επίσημες διαπραγματεύσεις με τις Ενώσεις μας για την υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Οι Διοικήσεις των Ενώσεων απαιτούν να μην υπογραφούν ατομικές συμβάσεις εργασίας και να γίνουν σεβαστά τα συλλογικά και όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση και στην ιστοσελίδα του «ΣΚΑΪ».   mediagate


Ο ΣΚΑΙ σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι η απεργία είναι παράνομη και ότι οι συνδικαλιστές θέλουν  να  προκαλέσουν οικονομική και ηθική βλάβη στον σταθμό.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΚΑΙ:
Oι συνδικαλιστικές ενώσεις από τις αρχές του 2011 έχουν προκηρύξει σειρά αλλεπάλληλων απεργιών και στάσεων εργασίας, γνωρίζοντας ότι είναι παράνομες, γεγονός που επιβεβαιώνεται κάθε φορά με δικαστική απόφαση.
Χτες, 14.12.2011, προκήρυξαν στάση εργασίας, την οποία γνωστοποίησαν μισή ώρα μετά την έναρξη της, κόβοντας το πρόγραμμα μας στον αέρα, γεγονός που μας υποχρέωσε να μην μεταδώσουμε δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές για το υπόλοιπο της ημέρας.
Σήμερα, 15.12.2011, προκήρυξαν νέα καταφανώς παράνομη εικοσιτετράωρη απεργία, χωρίς να τηρήσουν κανέναν από τους όρους που επιβάλει ο νόμος για την κήρυξη της απεργίας.
Είναι πλέον προφανές ότι οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές, οι οποίοι μάλιστα ενεργούν χωρίς εξουσιοδότηση από την Γενική Συνέλευση του σωματείου τους, έχουν σκοπό όχι να προστατεύσουν τα συμφέροντα των μελών τους αλλά να προκαλέσουν οικονομική και ηθική βλάβη στον ΣΚΑΪ να ανατρέψουν και να αποδιοργανώσουν το πρόγραμμα της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου, πλήττοντας το μοναδικό έσοδο της επιχείρησης, που διασφαλίζει την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της προς τους εργαζόμενους.
Και αυτό, την στιγμή που μέσα στην κρίση που μαστίζει όλη την Ελληνική κοινωνία και την δραματική αύξηση της ανεργίας, παλεύουμε για την βιωσιμότητα της επιχείρησης και την δυνατότητα να εγγυηθούμε τις θέσεις εργασίας.
Η απεργία που κηρύχτηκε σήμερα είναι παράνομη και ήδη οι συνεργάτες μας καταθέτουν αγωγή για την κήρυξη της ως παράνομη.
Ο ΣΚΑΪ θα διεκδικήσει δικαστικά την λογοδοσία όσων, εν γνώσει τους, προσπαθούν να προκαλέσουν ζημιά, χρησιμοποιώντας καταχρηστικά το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία, απειλώντας και εκβιάζοντας τους με διαγραφή από τον ασφαλιστικό τους φορέα σε περίπτωση που δεν συμμετάσχουν στην παράνομη απεργία.

Πηγή satleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου