streamup
Ιντερνετικό ραδιόφωνο από €2,95

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

A.M. broadcast antenna for 1610KHz





ο χαλκινος σωληνας πρεπει να ειναι 3 μετρα μηκος και διατομή μισή ιντζα ,και 50 σπειρες πηνιο σε τουμπο,το τουμπο το κοβω για PVC Φ 100 ,και την διαμετρο του συρματος την εκτιμώ για 1,5 mm

2 σχόλια:

  1. Η ΚΕΡΑΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΕΚΠΕΜΠΟΝ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ( 3 Μόνο Μέτρα ) ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ, ΕΊΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ. ΑΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΩΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΤΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΚΥΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗ 47 ΜΕΤΡΑ, ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΜΕΡΟΣ (ΓΥΡΩ ΣΤΟ 1/15)

    ΑΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΩΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟ ΜΙΣΟ ΤΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΚΥΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗ 94 ΜΕΤΡΑ,ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 1/30

    Η ΚΕΡΑΙΑ ΑΥΤΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΑΡΤΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΚΥΜΑΤΟΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΗΝΙΟ ΤΗΣ.
    ΑΠΟ ΤΑ 47 ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ ΜΌΝΟ ΤΑ ΤΡΙΑ. ( ΑΝ ΞΕΤΥΛΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΠΗΝΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 44 ΜΕΤΡΑ. ΑΛΛΑ ΛΟΓΟΤΕΡΟ ΚΑΘΩΣ Η ΑΥΤΕΠΑΓΩΓΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΠΙΜΗΚHΝΣΗ.)

    ΑΚΟΜΗ ΚΑΤΙ. ΟΙ ΚΕΡΑΙΕΣ ΣΤΑ ΑΚΡΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ ΙΣΧΥΡΑ, ΔΙΟΤΙ ΕΚΕΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΑΣΗ ΡΑΔΙΟΣΥΧΟΤΗΤΟΣ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΕΡΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΡΑΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΤΆΣΗ ΡΑΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΟΣ. ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΗΝΙΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΡΑΝΤΙΑΛΣ ΣΤΗΝ ΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΙ ΚΑΛΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ Η ΚΕΡΑΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ Ο ΛΟΒΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ.

    ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ. Η ΚΕΡΑΙΑ ΑΥΤΗ ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΚΠΕΜΠΕΙ, ΑΛΛΑ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΕΡΕΤΙΚΑ ΧΑΜΗΛΗ.

    ΑΠΟ ΤΟ 1974 ΣΤΑ ΕΡΖΙΑΝΑ ΑΜ ΚΑΙ FM. Α44 ΡΑΔΙΟ

    EΑΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΖΗ ΤΟΥ GOOGLE
    Α44 ΡΑΔΙΟ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΔΙΑΦΟΡΑ... ΓΕΙΑ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαίρετε! Το ιστολόγιο σας είναι πολύ ενδιαφέρον. Θέλω για εκπαιδευτικούς σκοπούς να κατασκευάσω μια κεραία στα μεσαία αλλά είμαι εντελώς άσχετως ας πούμε. Μπορείτε να με κατευθύνετε με κάποιες πηγές βίντεο ή καποια ιστοσελίδα που να δείχνει βήμα βήμα ? ευχαριστω πολύ!
    Αποστόλης.\
    MAIL : blue.uni@hotmail.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή